Legalisera sexköp. Helst idag, tack!

Idag diskuterades sexköpslagen i P3.
Som vanligt blir jag helt galen när trångsynta människor ska outa sin åsikt. "Ni tycker helt fel!" ekar i min hjärna.

Självklart ska det fortsätta vara helt lagligt att vara hora!
Varför: I Sverige är sexköpslagen utformad för att skydda alla sexsäljande personer. Vissa menar att "den lyckliga horan" är en myt, att alla horor lider och att sexköparna kommer försvinna om vi förbjuder att sälja sex. För det första; Newsflash: prostitution är världens äldsta yrke och kommer alltid förekomma hur illegalt det än klassas av samhället! För det andra, om vi förbjuder horor, vilka horor kommer då lägga av med sin verksamhet? Jo, just den lyckliga horan som har ett val, som kan försörja sig på annat sätt. Vilken hora kommer fortsätta finnas, jo den utsatta som inte vet någon annan väg. Denna hora kommer även ha en så kallad pimp som kan leta kunder åt henne (eftersom hon/han inte kan göra det själv om det (god forbid) blir olagligt att utföra hennes/hans tjänster), som tar hälften av hennes intjänade pengar och väljer kunder åt henne/honom. Horan kommer få jobba helt under jorden under usla förhållanden. Den redan utsatta horan blir ännu mer utsatt. Smart? NEJ!

Självklart ska det bli lagligt att även köpa sex!
Varför: Idag jobbar hororna i det tysta fastän det är helt lagligt att sälja sex. Svaret why är mycket simpelt: Polisen håller koll på horor som är för "synliga" och haffar deras kunder = hororna tjänar inga pengar.
Om vi då legaliserade sexköp skulle fler horor komma fram, registrera sig som egenföretagare, betala skatt, osv och staten och polis skulle kunna hålla full koll på verksamheten. Ingen äcklig hallick skulle kunna utnyttja hororna, eftersom dom skulle vara egenföretagare, sätta sina egna priser, välja sina egna kunder.
Och när det finns fler hål att lägga pengarna i, skulle trafficking och påtvingad prostitution inte förekomma i samma grad som idag, då det redan finns så mycket, full laglig, valmöjlighet.

Självklart kommer inte legalisering av sexköp göra livet pärlemoskimrande för alla horor, inte få bort all trafficking, osv. Men det finns folk i alla yrken som blir utnyttjade, och det kommer alltid finnas fula fiskar.

På arbetsfömedlingen:
Handledaren: Jaa, du vart ju inte speciellt skillad nä, men du har ju ett sött ansikte och snygg kropp, prostituerad, skulle det vart något för dig? Låga omkostnader då du kan arbeta hemifrån!
Du: Eeeh, asså, njae...?
Handledaren: Du vägrar jobba? Sorry, då blir det ingen a-kassa för dig!

Haha, sorry alla pryda kristdemokrater därute som jag kan tänka mig skulle kunna komma med liknande motargument som ovan, men ingen arbetsförmedling i Sverige skickar en erbjudande om jobb som i dagsläget är fullt lagliga jobb som tex nakenmodell eller strippa, och skulle således inte heller påtvinga en ett jobb som hora!

En mindre seriös diskussion med migsjälv om samma ämne. (Klicka)

Kommentarer
Postat av: MILANISTA BABY

sv: Hon är inte klok! Nej det är inte värt att framstå som en idiot för att få lite pengar.

Kramar <3

2009-05-16 @ 09:28:49
URL: http://nilabukar.blogg.se/
Postat av: amanda

håller med dig där ...

å nej abf skulle inte tvinga någon att bli hora ..

då skulle redan flera tvingats bli som du säger nakenmodeller å liknande

2009-05-17 @ 10:03:18
URL: http://amoriito.blogg.se/
Postat av: Nila

sv: HAHAH ah hon blev avstängd :O

2009-05-18 @ 15:28:40
URL: http://nilabukar.blogg.se/
Postat av: Fiinn

hahahah, skratta hårt och länge åt arbetsförmedlings situationen!

2009-05-19 @ 18:47:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0