Dumma saker

Funderar på att skaffa en hamster att underhålla mig med, då min dator är död och jag inte riktigt vet när jag ska skaffa en ny.

"Det var det dummaste jag någonsin hört!" mopsade sig min fader.

Då kan han inte ha hört mycket, tycker jag, och sa att jag minsann visste minst hundra andra saker som var mer korkade än att skaffa en hamster. Det trodde han minsann inte på, han sa att "Det enda bra med en hamster är att dom är så små att man kanske råkar trampa på dom så dom dör". Det var alltså det enda bra med att skaffa en hamster, ansåg han.

Och dra mig baklänges på en tallkotte och kalla mig Jonte liksom, men jag anser att han själv just gav ett utmärkt exempel på nåt som var dummare än min hamsterinförskaffningsidé.


På begäran: Mitt nyår

Karlbergarn tyckte att jag skulle berätta om mitt nyår.

Very well, jag hade jävligt kul, även om den enda glamfaktorn glömdes hemma i Sevans säng (en glitterboa, snygg - men ack så kliande och stickig).
Vi hade väl inte planerat nåt speciellt vid nyår, vi hade faktiskt nästan-bestämt att vi skulle strejka och bara ha filmkväll ihop i mysbyxor med filtar och popcorn, men ångesten inför ungdomskravet att supa skallen av sig tog väl över, I guess.

Jag och Sevan drog till Maxi samma dag utan inköpslista och drog planlöst från avdelning till avdelning, men lyckades på nåt mirakulöst vis ändå, tillsammans med Martina, tillaga en nyårmeny som följer:
Välkomstdrink med tilltugg: Piggelindrink, olivsmörja på nån olivskorpsak, blingblingade tandpetare med oliv och nån korvgrej
Förrätt: Toast med hemlagad (eller?) skaldjurkompott
Huvudrätt: Fläskfilé med hemlagad (eller?) potatisgratäng, sallad
Efterrätt: Marängswisch utan bananer ("vi är faktiskt inga apor")

Wille är en rolig prick. Det var denne man som introducerade mig för bland annat mannen med två snoppar och kvinnan som blir påsatt av en häst.  Han blev med all säkerhet lite mer än lagom hårt vaggad som spädbarn, och det kanske inte alltid passar sig när pappor som Marcus närvarar. Fast vad vet jag, det kanske bara är mina egna fördomar gentemot småbarnsföräldrar - att dom inte uppskattar skämt om fontanellsex vid matbordet. Troligen mina fördomar som spökar, för Marcus åt med god aptit!


Efter vår lilla middag drog Sevan fram sitt favvospel - Med andra ord. Går ut på att man drar fram pluppar ur en påse som det står ett ord på, tex "ANKEBORG" (det evigt återkommande exemplet) så ska man beskriva Ankeborg "med andra ord" medan dom andra i ens lag ska gissa rätt ord innan timglassanden runnit ut. Hur full man än är får man alltså inte beskriva Ankeborg "Massa ANKor bor här" eftersom ANK förekommer i ordet ANKEBORG, och då kommer Sevan aka Med andra ord-Hitler med pekpinnen och failar en. 

Vi körde tjejerna mot killarna (originellt som tusan) och Wille fick en plupp med ordet "ASKUNGEN" och började hetsigt beskriva det för sina lagkamrater: "Hon blir förvandlad till en svan! Så kommer tre feer... och så sticker hon sig på en ros!"
Philip (väldigt eager om att score:a): "TÖRN-ÄRTA!!!"

Vad hände mer då? Inget extraordinär-spektakulärt utöver det vanliga. Philip uppträdde med lite Phil bebisrösten Collins låtar (Idol 2010, Philip?), Martina fick sig en lapdance av undertecknad (So you think you can dance 2010, myself?), Sevan la in en stöt på en 90:a (Årets peddo 2010, Sevan?) en kille som satt för nära en upptagen tjej fick sig ett pet i ögat av den uppretade snubben tjejen var upptagen med (Protokollförare i fjollföreningen 2010, uppretade snubben?)

Årets nyårslöfte: vara nyttig. Failade dock direkt på nyårsdagen, vid ett besök på mcdonalds. Skyller på halvsovande sinnesförvirring, Martina ringde och avbröt abrupt min slummer och meddelade att jag skulle va klar om en halvtimme, för då skulle vi minsann dra till stan och käka burgare och kolla Avatar!

 


RSS 2.0